Vergelijk alle iPhone prijzen en abonnementen en lees meer toestelinformatie
iPhone in combinatie met abonnement bij Belsimpel.nl

iPhone 7 kopen mogelijk vanaf 16 september


Op 7 september is de iPhone 7 samen met de grotere iPhone 7 Plus , Apple Watch 2 en draadloze Airpods aangekondigd. De keynote van dit jaar stond zoals altijd in het teken van de presentatie van de nieuwe iPhone modellen. Na een lange tijd vol met speculaties was het nu eindelijk tijd voor de

Op 7 september is de iPhone 7 samen met de grotere iPhone 7 Plus , Apple Watch 2 en draadloze Airpods aangekondigd. De keynote van dit jaar stond zoals altijd in het teken van de presentatie van de nieuwe iPhone modellen. Na een lange tijd vol met speculaties was het nu eindelijk tijd voor de lancering van de iPhone 7. “See you on the 7th” was het raadsel dat verstuurd werd aan genodigden van het Apple evenement.  Deze aankondiging was het onderwerp waar iedereen het afgelopen week over had. Gelukkig hebben we niet lang hoeven wachten en is nu alles bekend.

iPhone 7
De iPhone 7 is de nieuwste iPhone dat aan het assortiment van Apple toegevoegd wordt. Vermoedelijk is de iPhone 7 releasedatum ergens rond eind september 2016 in Nederland. In andere landen wordt het toestel eerder verkocht. De iPhone 7 wordt verkocht in de kleuren goud, (rosé)goud, zilver maar ook in het zwart en jet zwart. Dit zijn twee nieuwe kleuren. Kopers kunnen eveneens kiezen uit 32GB, 128GB of 256GB opslag. Het toestel is met abonnement te koop maar ook als los toestel.

Design, hardware en camera
Na de iPhone 6 is de iPhone 7 de derde iPhone met een 4,7 inch scherm. De iPhone 7  is 0,7 inch kleiner dan de 7 Plus. Apple heeft ervoor gekozen om de smartphone vrijwel hetzelfde ontwerp te geven als de iPhone 6S. Dit is niet zo verkeerd maar iedereen verwacht wel een keer wat nieuws. Het enige dat opvalt zijn de missende antennestrepen. Het design is nu eindelijk ook water- en stofdicht gemaakt door Apple hoewel de iPhone altijd al redelijk goed tegen water kon.

De updates zijn vooral onder de motorkap te vinden. Zo heeft de smartphone een nieuwe home button die gebruik maakt van haptic feedback. De button  kan niet meer ingedrukt worden maar er is wel een trilling voelbaar als de button aangeraakt wordt. 3D Touch is aanwezig met nieuwe features en ook is de vingerafdrukscanner er weer. Nieuw zijn verder de stereo speakers waardoor geluid op de iPhone nog veel beter wordt. Alles in de iPhone 7 is van een betere kwaliteit met een snelle 64-bit A10 chipset en M10 bewegingsprocessor. De 7de iPhone heeft een langere batterijduur en beschikt over stereo speakers.

De iPhone 7 is uitgerust met twee camera’s; een iSight camera aan de achterkant en een FaceTime camera aan de voorkant. De FaceTime frontcamera voor selfies heeft 7 megapixels en de iSight camera heeft 12 megapixels. De 7 Plus beschikt over de beste camera van de twee. Deze heeft zelfs twee camera’s die tegelijkertijd werken om de perfecte foto te creëren. De vorig jaar geïntroduceerde de Live Photos functie is ook weer aanwezig in beide modellen.